Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Vragen over seizoenkamperen

Veelgestelde vragen
Seizoenkamperen

Seizoenkamperen

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je kunt je adreswijziging per email doorgeven onder vermelding van je naam, plaatsnummer en reserveringsnummer. Dit kun je sturen naar: seizoenkamperen@campingdelakens.nl

Hoe groot zijn de seizoenplaatsen?

De grootte van de seizoenplaatsen varieert tussen de 65 en 130m2. Dit hangt af van de categorie van de kampeerplaats. Om deze reden adviseren wij je altijd te komen kijken naar de beschikbare seizoenplaatsen, zodat je een beeld hebt van de oppervlakte en of het kampeermiddel op de seizoenplaats past. Bij de autovrije seizoenplaatsen is het netto-kampeeroppervlakte automatisch meer. Indien je een kampeerplaats hebt waar de auto op de plaats zou mogen staan dan zul je ook met de oppervlakte rekening moeten houden. Onze seizoenplaatsen zijn voorzien van 16 ampère elektra.

Ik heb een seizoenplaats en krijg een logé

Logees melden zich aan indien zij met de auto zijn en hiervoor een parkeerkaart nodig hebben. Overnachtingskosten worden niet in rekening gebracht. Denk je er aan dat er maximaal 6 personen tegelijkertijd mogen overnachten op de kampeerplaats en dat er altijd iemand aanwezig is die in het reisgezelschap geregistreerd staat?

Ik heb interesse in een seizoenplaats

Mocht je interesse hebben in een seizoenplaats dan kun jij je aanmelden voor onze geïnteresseerdenlijst 2023. Dit doe je via een aanmeldlink op de website, onder het kopje seizoenkamperen, zodra deze online staat (rond medio januari 2022).

Kan ik een seizoenplaats reserveren?

Het reserveren van een seizoenplaats is mogelijk middels een loting. De tarieven voor seizoenkamperen zijn terug te vinden op de website. Het nemen van een optie is niet mogelijk. Tevens is het overschrijven van de seizoenplaats niet mogelijk.

Mag ik mijn kampeermiddel van mijn seizoenplaats ook in de winter laten staan?

Er wordt tegen betaling winterstalling aangeboden op Camping de Lakens. Dit wordt aangeboden aan onze seizoengasten. De gasten die al gebruik maken van de winterstalling krijgen altijd weer de eerste mogelijkheid zich hiervoor aan te melden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Bij interesse kun je altijd mailen naar: seizoenkamperen@campingdelakens.nl. Wij kijken dan graag naar de mogelijkheden.

Mag ik mijn seizoenplaats verhuren?

Verhuur aan vrienden of familie is toegestaan voor maximaal 28 nachten per seizoen. Je kunt dit aangeven in jouw 'mijndelakens' via het kopje 'mijn onderverhuur'. 

Voor welke datum moet ik betalen?

De gestelde termijnen, zoals vermeld in de overeenkomst verzoeken wij je aan te houden. Wil je het laatste termijn betalen voor 1 juni? Informeer naar de mogelijkheden.

Vragen?

Heb je na het lezen nog meer vragen? Mail gerust naar: seizoenkamperen@campingdelakens.nl. Of kom gezellig langs!

Waarom moet mijn kampeermiddel gekeurd zijn? En waarop?

Bij de Kennemer Duincampings staat veiligheid hoog in het vaandel. Daardoor moet elk kampeermiddel op een seizoenplaats gekeurd zijn op de gasinstallatie en elektrainstallatie. De camping moet voorafgaand aan het seizoen de beschikking krijgen over een geldig keuringscertificaat. Dit certificaat is geldig voor 3 jaar. Is jouw kampeermiddel jonger dan 36 maanden dan is een kopie van het eigendomsbewijs voldoende. Loopt dit af gedurende het seizoen dan moet je zorgdragen voor een nieuwe keuring. Dit geldt ook voor het aflopen van het keuringscertificaat. Het kampeermiddel dient in ieder geval op de volgende punten gekeurd te worden:

 • Gasdichtheid van de leidingen
 • Leeftijd en lengte gasslang (maximaal 2 jaar en 1 meter)
 • Gasdrukregelaar (maximaal 5 jaar)
 • Vlam gastoestellen (stabiele blauwe vlam)
 • Opstelling en montage gastoestellen (stabiele blauwe vlam)
 • Opstelling en montage gastoestellen (koolmonoxide)
 • Luchtaanvoer en afvoer gastoestellen
 • Werking thermokoppels
 • Waakvlam dooft: gas dicht
 • Rookgaskanaal van de geiser
 • Aansluitingen en aarding stopcontacten in natte ruimtes
 • Controle aansluitsnoer volgens NEN norm
Wat kost een seizoenplaats?

De seizoenplaatsen zijn er in verschillende categorieën en prijzen, dit heeft te maken met de grootte van de plek, de ligging en de privacy. Je kunt de tarieven terugvinden op de websiteDe gestelde termijnen, zoals vermeld in de overeenkomst verzoeken wij je aan te houden. Wil je het laatste termijn betalen voor 1 juni? Informeer naar de mogelijkheden.

Wat zijn de regelementen van de seizoenplaatsen?

Alle huisregels, de RECRON voorwaarden en de aanvullende voorwaarden voor een seizoenplaats kan je vinden op onze website.

De huur van een seizoenplaats is bedoeld voor een (eigen) gezin. Familieleden (1e en 2e graads) kunnen hiervoor worden geregistreerd tot een maximum van 6 personen (incl hoofdboeker). Het reisgezelschap geef je op voorhand bij ons op. Duoverhuur is helaas niet toegestaan. Er mogen maximaal 6 personen per nacht, inclusief eventuele logees, overnachten op de kampeerplaats.

Overschrijven van een seizoenplaats is niet mogelijk.

Welk kampeermiddel mag ik plaatsen op een seizoenplaats?

De kampeermiddelen die wij accepteren op een seizoenplaats zijn: Toercaravan, camper, vouwwagen en tent. Van alle kampeermiddelen dient de camping in het bezit te zijn van een geldig keuringscertificaat betreffende de gas- en elektra installatie. Je vraagt de camping altijd om schriftelijke goedkeuring van het kampeermiddel.

Bij de Kennemer Duincampings staat veiligheid hoog in het vaandel. Daardoor moet elk kampeermiddel op een seizoenplaats gekeurd zijn op de gasinstallatie en elektra installatie. De camping moet voorafgaand aan het seizoen de beschikking krijgen over een geldig keuringscertificaat. Dit certificaat is geldig voor 3 jaar. Is jouw kampeermiddel jonger dan 36 maanden dan is een kopie van het eigendomsbewijs voldoende. Loopt dit af gedurende het seizoen dan moet je zorgdragen voor een nieuwe keuring. Dit geldt ook voor het aflopen van het keuringscertificaat.

Het plaatsen van erfafscheidingen (zoals hekwerken en schuttingen, schapenrasters, camouflagenetten, bamboeschermen en rieten matten) is niet toegestaan. Wel zijn er beperkte mogelijkheden tot het plaatsen van een tijdelijk windscherm. Voorwaarden en informatie hierover vind je in de aanvullende voorwaarden van de seizoenplaatsen.