Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Algemene vragen

Veelgestelde vragen
Algemeen

Algemeen

Camping vos

Wij hebben op de camping onze eigen camping vos. Hij is ongevaarlijk, heel leuk en hij heet Nelson. Toch raden wij je aan hem geen eten te voeren, te aaien of binnen te laten. Het is en blijft een wild dier. Ook kun je beter geen vuilniszakken buitenzetten of andere vormen van etenswaren achterlaten. Niet alleen Nelson vindt dit lekker, maar ook de zeemeeuwen lusten dit heel graag.

Hanteren jullie een nachtrust?

Wij verzoeken je om rust en stilte tussen 22.00 's avonds en 08.00 's morgens. Wij vinden het belangrijk dat al onze gasten van een heerlijke nachtrust kunnen genieten.

Heb ik muntjes nodig voor de douche?

Bij ons kun je zonder extra kosten gebruik maken van onze douches in de badgebouwen. Je kunt ook kosteloos gebruik maken van onze sauna.

Hebben jullie ook kluisjes?

Er zijn een aantal kleine kluisjes (voor bijvoorbeeld sleutels en reisdocumenten) beschikbaar op de receptie. Vraag aan de receptie of je ze kunt bekijken om er eventueel meer spullen in kwijt te kunnen.

Hebben jullie wasmachines op de camping?

Wij hebben een wasserette. Deze bevindt zich in hetzelfde gebouw naast supermarkt de Spar. Munten voor de wasmachine en de droger kun je aanschaffen bij de Spar. Er is ook een strijkbout aanwezig, mocht je tijdens jouw vakantie de dringende behoefte hebben om je partyoutfit te strijken. De openingstijden van de wasserette zijn gelijk aan die van de Spar.

Hoe kan ik controleren of mijn betaling is gelukt?

Wij sturen geen automatisch bericht als wij je geld hebben ontvangen. Dit kun je zelf controleren door in jouw online account 'mijndelakens' te kijken. Hier zie je een overzicht van jouw rekening en eventueel de betalingstermijnen

Hoe kan ik mijn reservering annuleren?

Heb je een reservering bij ons en wil je deze (wegens omstandigheden) annuleren? Bij annuleringen hanteren wij de RECRON voorwaarden. Het annuleren van een reservering is niet kosteloos, de tarieven zijn afhankelijk van het moment dat je annuleert ten aanzien van de aankomstdatum. Wil je weten welke annuleringskosten je kunt verwachten dan kun je dit vinden in de voorwaarden. Wil je zeker annuleren, dan kun je dit per mail (schriftelijk, niet telefonisch) bij ons aangeven via: info@campingdelakens.nl. Als je jouw reservering verkort valt dit onder de Recron-Voorwaarden. In alle gevallen adviseren wij je een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe kom ik het snelst bij het strand?

Camping de Lakens ligt op een steenworp afstand van het Bloemendaalse strand. Vanaf de camping zijn er verschillende manieren om op het strand te komen. De snelste weg is achter het restaurant langs. Vanaf hier is het nog 100 meter lopen naar het strand (over een zandduin heen). Je kunt via het Schelpengat ook naar het strand. Vanaf daar loop je 1 km door de duinen. Je kunt via onze hoofdingang ook via de verharde weg richting de boulevard, dit is ongeveer 1 km en plusminus 10 minuten lopen.

Hoe kom ik in de kennemerduinen?

Vanaf de camping kun je direct het prachtige natuurgebied van de Kennemerduinen in om te wandelen en/of te fietsen. In dit gedeelte heb je geen duinpas nodig om het gebied te verkennen. Op de plattegrond kun je zien vanaf waar je het Nationaal Park in kan. Aan de andere kant van de Zeeweg kun je ook het duingebied in. Meer informatie over de natuur, het bezoekerscentrum, wisenten en Schotse hooglanders vind je op de website van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Hoe laat kan in inchecken en uitchecken?

Voor onze accommodaties kun je inchecken vanaf 15.00 uur. Uitchecken geldt voor onze accommodaties om 10:30 uur. Als je een kampeerplek hebt geboekt kun je vanaf 14:00 uur inchecken. Uitchecken geldt voor kampeerplaatsen om 11:00 uur. 

Ik ben mijn kind kwijt

Neem contact op met de receptie, zodat wij personeel kunnen vragen om te helpen zoeken. Probeer daarvoor zoveel mogelijk informatie te geven: 023 5411570.

Ik heb een noodgeval

BEL 112! en/of ons noodnummer: 06-51805249

Ik heb geen bevestiging ontvangen?

Wat vervelend dat je nog geen bevestiging hebt ontvangen. Je kunt even kijken of je de reservering kunt terugvinden in jouw online account 'mijndelakens'. Zie je de reservering hier ook niet dan is de reservering waarschijnlijk niet goed doorgekomen. Je kunt het beste contact opnemen met de receptie. Dat kan door te chatten met een medewerker of telefonisch met: 023-5411570.

Ik heb geen stroom meer/mijn stroom is uitgevallen

Check eerst of de stoppen en schakelaars in je kampeermiddel niet omgeschakeld moeten worden. Staan deze goed, dan kun je ons bellen 023-5411570. Wij zullen dan een collega van de technische dienst naar je sturen. Hij helpt je graag.

Ik heb geluidsoverlast wat kan ik doen?

Hiervoor vragen wij je te bellen naar de receptie, dit kan dag en nacht: 023-5411570. Bel meteen, dan kunnen wij dit meteen verhelpen.

Ik kan mijn inloggegevens niet vinden

Je inloggegevens heb je via de mail ontvangen, misschien kun je ze terugvinden in jouw Spam box. Anders kun je ook een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ik wil graag bezoek ontvangen

Wat gezellig dat er bezoek langskomt! We vragen geen bezoekerskosten en je hoeft je dagbezoek niet aan te melden. Tenzij ze blijven slapen. Komt je bezoek met de auto dan kan hij een parkeerkaart kopen bij de receptie (op basis van beschikbaarheid). We hebben ook een goedkopere avondpas vanaf 18.00 uur. 

Ik wil graag een pakketje laten bezorgen

Natuurlijk is het mogelijk om een pakketje te laten bezorgen op de receptie. Belangrijk: vermeld hierbij onze adresgegevens, jouw naam en je plaatsnummer:
Camping de Lakens
Naam + plek nr/accommodatie
Zeeweg 60
2051 EC Overveen
Neem telefonisch contact op met de receptie om je pakketje aan te melden. Is je pakketje niet aangemeld dan kunnen wij deze helaas niet in ontvangst nemen. Een groter pakket ontvangen? Bespreek dit aub eerst met de receptie: 023-5411570.

Ik wil iemand afzetten/ophalen

Kom je iemand halen of brengen of wil je iets bij iemand afgeven? We hebben een gratis uurpasje waarmee je even het terrein op kan. Deze kan je afhalen bij de receptie.

Is de camping open in de winter?

In de winterperiode van november t/m eind maart zijn wij gesloten. Je bent natuurlijk van harte welkom om de camping te bekijken. Dat kan doordeweeks van 09:00 tot 16.00 uur en op onze speciale kijkzondagen.

Is een motor toegestaan op het terrein?

Motoren zijn toegestaan op het terrein, hiervoor gelden dezelfde regels als voor een auto. Je dient hier geen slagboompas voor te hebben. Je kunt om de slagboom heen rijden. Wel vragen wij je geen geluidsoverlast te veroorzaken.

Is er een bushalte in de buurt?

Vlak voor onze camping stopt bus 81, de halte heet 'Camping de Lakens'. De bus stopt in beide richtingen, zowel naar Zandvoort als naar Haarlem. Bij de receptie kun je kijken naar de bustijden, deze zijn natuurlijk ook te vinden op: www.9292.nl  Wij verkopen OV-chipkaarten op de receptie.

Is er een föhn aanwezig in het badgebouw?

In onze badgebouwen is geen föhn aanwezig. 

Is er nachtwacht aanwezig?

Gedurende het hele seizoen is er na sluitingstijd van de receptie een nachtwacht aanwezig op de camping. Je kunt deze telefonisch bereiken via: 023-5411570. Heb je een noodgeval en heb je hulpdiensten nodig dan kun je het noodnummer bellen: 06-51805246.

Is er toiletpapier in de toiletgebouwen?

In alle badgebouwen is toiletpapier aanwezig. Je hoeft dus niet met je eigen rol onder de arm over de camping te lopen, maar dit mag natuurlijk wel. 

Is jullie camping rolstoel toegankelijk?

Je bent van harte welkom met een rolstoel, in de badgebouwen zijn er mindervalide doucheruimtes. Houd je er wel rekening mee dat wij een echte duincamping zijn en dat de meeste kampeerplekken en paden onverhard zijn. Onze accommodaties zijn helaas niet toegankelijk in verband met veranda's, opstapjes en beperkte ruimte in de accommodaties. Het restaurant is toegankelijk met een rolstoel.

Je online account 'Mijn de Lakens'. Wat kun je hier zoal vinden?

In 'mijndelakens' kun je alle informatie vinden omtrent jouw reservering en jouw verblijf. Zo kun je hier je slagboompas downloaden (48 uur voor aankomst), je reservering bekijken, je betalingen in orde maken en algemene informatie vinden, zoals bijvoorbeeld de toegangscode voor de sauna. Hier kun je inloggen: www.mijncampingdelakens.nl/nl/inloggen Ben je jouw wachtwoord vergeten dan kun je hier een nieuwe aanvragen. Je inlognaam is het mailadres waarmee je de reservering (of een eerdere reservering) hebt gemaakt.


Kan ik al reserveren voor volgend jaar?

Reserveren voor een nieuw seizoen is meestal mogelijk vanaf april het jaar daarvoor.

Kan ik barbecueën?

In verband met de brandveiligheid in de duinen is open vuur en/of barbecueën op kolen niet toegestaan. Wel kun je barbecueën met gas of elektra. Je kunt ook een barbecue huren bij ‘Behind the Beach’ onze fietsverhuur.

Kan ik contant afrekenen?

Vanwege duurzaamheid en digitalisering kun je bij ons alleen nog betalen met pin. 

Kan ik de camping bereiken met openbaar vervoer?

Natuurlijk kun je ons ook bereiken met openbaar vervoer! Je kunt de trein nemen naar station Haarlem of naar station Zandvoort en vanuit hier verder met de bus. Bus 81 stopt recht voor ingang van de camping, de halte heet 'Camping de Lakens'. Voor meer informatie over bereikbaarheid verwijzen wij je graag door naar: www.9292.nl

Kan ik gebruik maken van de WiFi?

Op de camping kun je kosteloos gebruik maken van ons wifi netwerk. Je kunt hiermee bijvoorbeeld op social media, mailen en appen. Wil je streamen? Dan kun je een premium ticket aanschaffen. Meer informatie over het nieuwe wifi netwerk vind je hier!

Kan ik in de buurt ergens geld pinnen?

Bij supermarkt de Spar kun je geld opnemen tot een maximum van €50,- per persoon. Als je een groter bedrag wilt pinnen dan kun je in het centrum van Zandvoort of Haarlem terecht.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Wij hebben vier oplaadpunten voor elektrische auto's op de camping. Deze bevinden zich op de parkeerplaats tussen de receptie en de supermarkt.

Kan ik mijn elektrische fiets opladen?

Je kunt je elektrische fiets opladen achter de receptie bij het fietsenhok. Hier staat een stroompaal bij de fietsenstalling. Is deze niet aangesloten? Loop dan langs de receptie om een lader op te halen.

Kan ik mijn gasfles laten bijvullen?

Dit kun je doen bij de SPAR. Hier kun je tijdens de openingstijden jouw gasfles omwisselen voor weer een gevulde! Gasflessen worden hier ook verkocht.

Kan ik ook post ontvangen?

Jazeker, post die wij ontvangen voor gasten leggen wij in de zilveren brievenbussen in de receptie. Hier kun je zelf kijken of je wat hebt ontvangen. Het is handig als je hier jouw naam en  plaatsnummer/accommodatie op laat vermelden. Post gericht aan camping de Lakens zonder verdere vermelding maken wij zelf open.

Kan ik souvenirs kopen op de camping?

Altijd leuk om een aandenken mee te nemen. Dit kan bij de receptie. Je kunt bij de receptie shop terecht voor leuke souvenirs, zonnebrillen, lokale producten en veel meer! Het is een aanrader om tijdens je verblijf even binnen te lopen. Misschien vind je wel wat leuks.

Mag ik een kampvuur maken?

Openvuur en kampvuur is helaas niet toegestaan. Het duingebied waar wij in zitten is een zeer brandgevoelig gebied. Als je graag van een kampvuur wilt genieten kun je zich bij ons georganiseerde kampvuur aansluiten. Op de webpagina met activiteiten kun je zien wanneer deze plaatsvinden.

Mag ik komen kamperen als ik jonger ben dan 21 jaar?

Wat leuk dat je er over nadenkt om bij ons te komen kamperen. De kampeerplaatsen stellen we beschikbaar voor families met kinderen en stellen. Groepen jeugd/volwassenen en gezinnen met kinderen hebben beide een andere insteek van vakantie vieren. Wij willen graag misverstanden voorkomen en ervoor zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van de vakantie. Kamperen is mogelijk vanaf 21 jaar en wij hanteren om 22.00 uur nachtrust.

Mag ik met mijn scooter/brommer het terrein op?

Op het terrein mag niet worden gereden met een scooter of brommer. Deze kun je achter de receptie in het fietsenhok parkeren. Gasten die slecht ter been zijn mogen zich melden bij de receptie en vragen naar de mogelijkheden.

Technische hulp nodig?

Blijft de douche lopen? Is de wc verstopt? Lampje kapot? Voor actuele problemen vragen wij je contact op te nemen met de receptie, zodat onze collega's dit probleem zo snel mogelijk kunnen verhelpen: 023-5411570.

Tot hoe laat kan ik door de slagboom?

Achter de receptie is een slagboom waar je met jouw slagboompas 24 uur per dag doorheen kunt rijden. Mocht je na 22.00 aankomen, kun je jouw auto op het parkeerterrein zetten; de slagboom naar de toeristische plaatsen en het Liguster is dan gesloten tot 08.00 uur 's morgens. Bij het Konijnenpad hebben we slagboom naar de De Waard tenten en de seizoenplaatsen. De 2e slagboom is hier gesloten van 20.00 - 08.00 uur. Op vrijdag gaat deze boom om 22.00 uur dicht.

Tot hoeveel jaar zijn de kinderen gratis?

Vanaf 3 jaar moet er voor kinderen toeristenbelasting betaald worden. Voor kinderen van 0, 1 of 2 jaar hoeft dit nog niet. Natuurlijk vragen wij je wel om de kinderen onder de 3 aan te melden bij jouw boeking.

Verkopen jullie ook fietskaarten?

Camping de Lakens ligt in het prachtige gebied van de Kennemerduinen, dit gebied is (kosteloos) toegankelijk. Je kunt overal heerlijk wandelen en fietsen. Fiets- en wandelkaarten kun je aanschaffen bij de receptie.

Waar kan ik een brief posten?

Je kunt jouw post afgeven op de receptie, hier wordt de post opgehaald door PostNL. Wij verkopen ook ansichtkaarten en postzegels.

Wanneer moet ik mijn reservering betalen?

Wij vragen je om de reservering voor aankomst te betalen, hiermee zorgen we samen met jou voor een soepele check in. Als je alle gegevens hebt ingevuld en de betaling hebt voldaan ontvang je ook 48 uur voor aankomst een digitale slagboompas. De betaling kunt je voldoen in 'mijndelakens'.

Onze receptie is pin only.

Wat is Beachcamp de Lakens?

Het surfcamp bevind zich aan het Stormpad. Dit luxe surfcamp richt zich op stellen en families met kinderen die houden van een actieve vakantie. Reserveren is mogelijk via de website.

Wat is Mifune?

Mifune is gelegen op het strand aan de rechterzijde van het einde Strandpad. Zij bieden surf-, sup-, en kitelessen. Ook catamaran zeilen is mogelijk net als het huren van materiaal.

Wat is Surfana Surfcamp?

Dit surfkamp vind jij bij ons op het terrein, op de kruising van het Strandpad en het Schapenpad. Hier kan je terecht voor het reserveren van surflessen of het huren van materiaal.

Wat is Surfana festival?

Dit festival vind jaarlijks plaats op ons terrein. Tijdens dit festival kun je geen kampeerovernachting via de camping boeken, maar verloopt alles via het festival. Voor meer informatie over het festival, kamperen tijdens het festival en de ticketverkoop check de website van Surfana!

Wat is de route van de camping naar Amsterdam?

Leuk dat je Amsterdam wilt bezoeken! Je kunt op verschillende manieren naar Amsterdam vanaf ons. Je kunt met de auto gaan en parkeren in het centrum, of parkeren bij een Q park garage buiten het centrum en het laatste stuk met de tram gaan. De parkeerkosten in het centrum zijn hoog, parkeren buiten het centrum is voordeliger. De snelste en misschien ook wel de makkelijkste manier is om met het openbaar vervoer te gaan. Voor de entree van de camping stopt bus 81. Deze bus brengt je met ongeveer 15-20 minuten naar Haarlem Centraal station. Vanaf daar is het nog ongeveer 20 minuten naar Amsterdam Centraal station. Kijk voor meer info: www.9292.nl

Wat is jullie rekeningnummer?

In 'mijndelakens' kun je betalingen doen via iDEAL. Wil je de betaling handmatig naar ons overmaken dan kan dit naar ons rekeningnummer: IBAN: NL62INGB0000500685. Noteer je dan bij de opmerkingen jouw reserveringsnummer? Dan kunnen wij zorgen dat de betaling goed wordt verwerkt.

Wat is mijn plaatsnummer?

Als je een kampeerplek of accommodatie met voorkeur hebt gereserveerd dan vind je dit terug in jouw online account 'mijndelakens'. Reserveer je een kampeerplaats (of accommodatie) zonder voorkeur, dan is je plaatsnummer 48 uur voor aankomst te vinden in jouw 'mijndelakens'.

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

Wij zijn 7 dagen per week open vanaf 09.00. Kijk voor de actuele sluitingstijd op onze website.

Wat zijn de openingstijden van de wasruimte?

Dit zijn dezelfde openingstijden als die van supermarkt de SPAR.

Wat zijn de parkeerkosten?

Als je op bezoek komt bij kampeergasten of een bezoek wilt brengen aan het restaurant dan kun je bij de receptie een parkeerkaart kopen voor de hele dag. Kom je na 18:00 uur, dan hebben wij een avondkaart. Dan kun je tot 00:00 uur parkeren. Als je bij het restaurant €80,- of meer uitgeeft, dan kun je dit parkeerkaartje inwisselen bij het afrekenen en worden de parkeerkosten vergoed. Parkeren is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mochten wij geen parkeerplek hebben dan is parkeren eventueel mogelijk bij Parnassia of aan de boulevard.

Wat zijn jullie faciliteiten?

De camping biedt onder andere een restaurant, supermarkt, fietsverhuur, verschillende speeltuinen, verwarmde badgebouwen, sauna, Wellness Dome, sportschool, sportlessen, wifi en recreatie in de vakantieperiodes/sommige weekenden aan.

Zijn honden of andere huisdieren toegestaan?

Camping de Lakens ligt in een beschermd natuurgebied. Om deze reden zijn huisdieren helaas niet toegestaan, ook niet als ze in de auto blijven. Wil je kamperen met een hond, kijk dan eens bij onze zustercamping Geversduin.