De surf en chill vakantie voor het hele gezin

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

De surf en chill vakantie voor het hele gezin

De kinderen die de hele dag lekker buiten zijn, ontspannen aan zee en ook nog eens toffe bandjes… Zo kwam voor ons alles samen bij Beach Camp de Lakens! 

Hoewel wij als ex-fanatieke surfers/feestbeesten zeker wel onze wilde haren zijn verloren, keken we soms toch met een beetje weemoed terug naar onze surfcamp dagen. Dag in dag uit spenderen op het strand, om het surfen en chillen af te wisselen met heerlijk opgaan in de muziek. Hoewel de kinderen natuurlijk een hoop nieuwe spanning en sensatie met zich meebrengen, leek deze vorm van vakantievieren toch echt wel in het verleden te liggen. 

Dat was tot we vorig jaar getipt werden door een bevriend gezin. Zij vertelden ons over Beachcamp de Lakens. Met twee kleintjes van 6 en 10 voelt kamperen soms best wel als een uitdaging, maar dat is nou net waar dit concept voor ons de oplossing bood.

Waar slaap je?

Naar bed moeten gaan om 20:00 uur, om vervolgens zij aan zij met de kids in een net iets te volgepropt tentje te liggen, klinkt voor mij niet als vakantie. Glamping daarentegen wel!

Wij hebben bij het Beachcamp lekker een safaritent geboekt. Dit is het ruimste type accommodatie dat wordt aangeboden en deze is echt ideaal voor families! Je vindt er aparte slaapcabines, wat binnenruimte en een zitje buiten de deur.

Ben je maar lekker met z’n tweetjes? Dan zijn de knusse Bell tenten ook zeker een hartstikke leuke en/of romantische optie!

Beachcamp_Evy_aug22_LR-42

WhatsApp Image 2024-04-05 at 16.47.09

Wat is er te doen?

Nou, echt een hoop! Hier kan je je gewoon niet vervelen. Van surfen, yoga en longboarden voor de actievelingen, tot aan wellness, een beachbar en heerlijke muziek voor degenen onder ons die toe zijn aan wat ultieme ontspanning.

En de kids? Die kunnen de hele dag onder begeleiding van het animatieteam buiten spelen/chillen. Een watergevecht, beachvolleybal toernooi, knutselen met schelpen… Ik werd er bijna jaloers van!

Wat eten we vanavond? 

De vraag die je als ouder elke dag achtervolgt... Hoe heerlijk is het dan dat deze vraag al drie keer in de week voor jou beantwoord wordt. Lekker, vega en het allerbelangrijkst; je hoeft het een keertje niet zelf te doen! 

Op maandag, woensdag en zaterdag schuif je gewoon lekker aan.

Hoe ziet de dag eruit?

Je kan de dag echt zo vol plannen als je zelf wilt. Aangezien wij nooit genoeg kunnen krijgen van activiteiten en onze kinderen dit enthousiasme gelukkig hebben overgenomen, zijn wij echt all-in gegaan. Ik zal jullie even meenemen in hoe onze zaterdag eruit zag; 

Half acht worden we wakker van de kids die stuiterend van enthousiasme onze slaapkamer binnenkomen. De zon schijnt al op de tent en vogeltjes fluiten op de achtergrond. Best wel idyllisch al zeg ik het zelf 😊 

We hadden het ontbijtpakket bijgeboekt, waardoor we lekker zorgeloos onze dag kunnen beginnen. We schuiven aan in de gemeenschappelijke tent waar de geur van croissantjes en verse jus ons tegemoet komt.  Alle buikjes vol en dus beginnen we aan de rest van onze dag. 

Centrale tent Beachcamp

8d1a5e17-98fa-47c9-9676-2238bbe6dcca

 

Mijn vriend en ik hebben na het ontbijt een yogalesje op de planning staan. De kids gaan in de tussentijd met het animatieteam en hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes beachvolleyballen. Het zonnetje schijnt, dus dit doen we allemaal lekker op het strand. Niets zo lekker als vanuit de childpose even helemaal tot rust komen.

Maar dan is het toch echt tijd voor wat spanning en sensatie. De hele familie gaat surfen! Vriendlief doet het al jaren dus die gaat lekker met het inbegrepen surfmateriaal zijn gang, terwijl de kids en ik een letterlijk duwtje in de rug van onze instructeur kunnen gebruiken. 

Na de surfles glip ik er even tussenuit voor wat me-time in de sauna. Heerlijk.

 

Bij terugkomst vind ik vriend en kids aan de picknicktafel verwikkeld in een intens potje Mens Erger Je Niet uit de spelletjeskast. Vol enthousiasme vertellen ze hoe ze na de surfles nog met papa verder zijn gaan surfen en dat ze met z’n allen een echte ‘party wave’ hebben beleefd. Deze prestatie moet natuurlijk worden beloond. Er gaat niks boven een heerlijk ijsje van de Beachbar!

Al deze activiteiten hebben hongerig gemaakt en dat betekent natuurlijk maar een ding; tijd voor avondeten! Het is zaterdag dus het werk wordt me vandaag uit handen genomen. Wij schuiven gewoon lekker aan bij de vega BBQ met saladbar. Echt smullen. 

Tot slot sluiten we de dag feestelijk af met live muziek van een heel tof akoestisch tweemans-bandje ‘Jack and the Weatherman’. Wat een dag. Terwijl we op het punt staan in onze tent te verdwijnen, nodigt een ander stel ons nog uit voor een drankje bij Woodstock69. Superleuk, maar weet je… morgen weer een dag! 

Wil jij ook een heerlijk weekend, midweek of weekje tegemoet gaan?

Boek jouw beach getaway

WhatsApp Image 2024-04-05 at 16.47.11