Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Plastic soup walk

Op het eerste gezicht lijkt het strand schoon, maar helaas ligt er altijd en overal afval... Gemiddeld wel 282 stukken per 100 meter. De Plastic Soup is een groot probleem. Wil je helpen het strand schoonmaken, dat kan!

Doe de Plastic Soup Walk, je eigen beach cleanup! Leen bij de receptie een Beach Cleanup Set. Ontvang een leuke afval bingokaart met allerlei weetjes over de Plastic Soup. Verzamel zoveel mogelijk plastic wat niet op het strand thuishoort. Op de achterkant van de bingokaart staan de routes die je kunt lopen.

Als je terugkomt kun je het plastic gescheiden inleveren! Kijk op de bingo kaart wat je kunt bewaren voor Juttersgeluk. Stichting Juttersgeluk maakt hiervan nieuwe producten. Deze gerecycled producten kan je kopen bij ons in de receptie shop! Je ontvangt 10% korting op de producten van juttersgeluk als dank voor jouw hulp.

Heel veel dank en… veel plezier!

meer weten?

Informatie over de Plastic Soup Walk

Kom alles te weten bij onze receptie!

2[1](2)

Cleanup Set & Afval Bingokaart

IMG_6472.jpg

Je krijgt een jut-emmer van Juttersgeluk, een prikstok en handschoenen te leen. Hiermee kun je gaan strandjutten ook krijg je een leuke afval bingokaart, waarop het afval staat dat het meest gevonden wordt op het strand en de daarbij behorende afvalweetjes. Je kunt aankruisen welk afval je onderweg vindt en welk afval je voor Juttersgeluk kunt bewaren.

Vier Plastic Soup Walk routes

IMG_6463.jpg

Op dat achterkant van de afvalbingo kaart staan vier routes: twee starten bij Roompot Zandvoort en de andere routes starten bij Roompot Bloemendaal en camping De Lakens. Er staat een aantal plekken aangegeven (Plasticvrije Terrassen) waar je een drankje zou kunnen drinken, een (vegan) ijsje zou kunnen halen of wat kunt eten! Afhankelijk van hoe snel je loopt en hoeveel afval er ligt (en hoe lang je pauzeert), duren de routes 1 tot 2 uur.

Recyclen

IMG_6471.jpg

Om goed te kunnen recyclen sorteer je bij terugkomst het opgeraapte afval. De gevonden doppen kun je in de dobberende fles, voor de receptie, doen. Plastic met recycle code 2 en 5 en touw in de daarvoor bestemde sorteerkratten. Juttersgeluk maakt van deze materialen weer nieuwe producten.

Als dank voor je goede werk ontvang je bij de receptie kortingsbon voor een van de circulair producten van Juttersgeluk die te koop zijn in de receptie shop!