Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Yoga met het gezin

Doe jij zelf al aan yoga en wil je graag de rest van het gezin enthousiasmeren? Dat kan! Bij de yogalessen op het Beachcamp kunnen tieners vanaf 13 jaar meedoen!

Samen een yogales volgen is de ultieme kans om te bewegen, ontspannen en ondertussen jullie band te versterken.  

Wat is yoga met het gezin?

Yoga draait om verbinding met jezelf en de omgeving. Het is een moment van quality time en ontspanning. Door dit met het gezin te doen deel je deze ervaring met elkaar. Hierdoor raak je niet alleen beter in verbinding met jezelf, maar ook met elkaar.  

Heeft de rest van het gezin nog geen yoga-ervaring (of helemaal niemand)? Geen zorgen; de yogaposes zijn beginner friendly. 😉

Voordelen voor jullie familieband

Ja, want deze zijn er zeker! Terwijl jullie samen bezig zijn de verschillende yogahoudingen aan te nemen, leer je elkaars sterke en zwakke punten kennen. Door hierin samen te werken, wordt het wederzijds respect versterkt. 

Ook creëer je tijdens de yogales een moment van volledige aandacht voor elkaar. Je bent samen bezig, zonder afleiding. Hierdoor kunnen jullie nader tot elkaar komen. Je ziet, hoort en voelt echt hoe het met elkaar gaat.

Deze combinatie van samenwerken en onverdeelde aandacht zal jullie vertrouwensbasis versterken.

BDL_2023_PictureYourBusiness_LR-64 (2)

Voordelen van  yoga

Naast de voordelen voor jullie band, biedt yoga vele mentale en fysieke voordelen. Hieronder heb ik de belangrijkste voordelen voor jullie op een rijtje gezet;

  • Ontwikkeling van het doorzettingsvermogen, motorische vaardigheden en kracht.
  • Verbeterde concentratie, lichaamshouding en flexibiliteit
  • En, last but not least; meer energie en levensvreugde

Als dat geen goede redenen zijn om een poging te wagen!

Welke oefeningen kunnen jullie samen doen?

Al met al klinkt dit natuurlijk heel mooi, maar je bent vast benieuwd aan wat voor poses je dan moet denken. De leukste oefeningen om samen te doen, zijn natuurlijk oefeningen waarvoor je elkaar nodig hebt!

Een voorbeeld van een superleuke oefening om samen te proberen, is het hoge vliegtuig. Hierbij lig je met je rug op de mat en benen gestrekt omhoog. Je kind balanceer je met je voeten en handen boven je. Jouw kind spreidt zijn of haar armen en focust op de balans. Deze oefening is een mooi voorbeeld van een oefening die het onderlinge vertrouwen versterkt!

Ook de boot is erg leuk om te proberen. Bij deze oefening train je de rug en buikspieren. En nog veel belangrijker; door de handen vast te houden en tegenover elkaar te zitten, sta je bij deze oefening echt met elkaar in verbinding!  

2023 - Beachcamp de Lakens - Marion Stoffels - LR-61

Hoe ziet de dag eruit?

Je kan de dag echt zo vol plannen als je zelf wilt. Aangezien wij nooit genoeg kunnen krijgen van activiteiten en onze kinderen dit enthousiasme gelukkig hebben overgenomen, zijn wij echt all-in gegaan. Ik zal jullie even meenemen in hoe onze zaterdag eruit zag;

Half acht worden we wakker van de kids die stuiterend van enthousiasme onze slaapkamer binnenkomen. De zon schijnt al op de tent en vogeltjes fluiten op de achtergrond. Best wel idyllisch al zeg ik het zelf 😊

We hadden het ontbijtpakket bijgeboekt, waardoor we lekker zorgeloos onze dag kunnen beginnen. We schuiven aan in de gemeenschappelijke tent waar de geur van croissantjes en verse jus ons tegemoet komt.  Alle buikjes vol en dus beginnen we aan de rest van onze dag.

Mijn vriend en ik hebben na het ontbijt een yogalesje op de planning staan. De kids gaan in de tussentijd met het animatieteam en hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes beachvolleyballen. Het zonnetje schijnt, dus dit doen we allemaal lekker op het strand. Niets zo lekker als vanuit de childpose even helemaal tot rust komen.

gezin surfen

Zo gaat de les op het Beachcamp

Met mooi weer worden de yogalessen op het strand gegeven. De ideale plek om een te worden met de elementen en in verbinding te staan met jezelf, elkaar en de natuur. Slecht weer? Geen probleem. Dan is de prachtige ronde tent met een centrale ligging op het camp de place to be.

Tijdens de les ga je individueel en samen verschillende yogaposes ontdekken. Er is individuele aandacht, begeleiding en natuurlijk ruimte om te lachen. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen met plezier de les kan volgen. 

Na een uur van beweging, ontspanning en verbinding is een ding zeker; jullie zijn weer helemaal klaar voor een dag Beachcamp!

Ben jij nieuwsgierig geworden en geef je graag komende vakantie jullie familieband een boost?

 

 

 

 

Meld je aan…

image00009JuliaKnieseBDL_JuliaKniese-Robin Vertelman_2023